2264

Lemur zaprasza

1 szklanka rosołu z ryby, drobiu lub mięsa
gałka muszkatołowa
8 dkg masła
1/2 szklanki wina wytrawnego białego
5 żółtek

Zagotować wywar z mięsa lub ryby (zależnie od potrawy, do której sos ma być podany) z winem i gałk± muszkatołow±. Utrzeć masło z żółtkami, ubijać na parze, dodaj±c po trochu wrz±cy wywar z winem. Gdy sos zgęstnieje, wylać do sosjerki, wstawić do gor±cej wody; mieszać, aby nie zastygł na powierzchni; podawać natychmiast. Podaje się do ryb, mięs po angielsku, szparagów, kalafiorów, karczochów.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza