ďťż

1194

Lemur zaprasza

25 dag brukselki
5 dag cebuli (najlepiej szalotki)
1/4 szklanki przecieru pomidorowego
1 łyżka śmietanki (9% tłuszczu)
2 ząbki czosnku
3 łyżki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
sól
pieprz

Główki brukselki oczyścić z zewnętrznych, uszkodzonych listków, umyć, osączyć. Śmietankę wymieszać z przecierem pomidorowym, roztartym z solą czosnkiem i posiekaną pietruszką. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w bardzo drobną kostkę, wymieszać z sosem. Brukselkę poszatkować, wymieszać z sosem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do potraw z ryb i mięsa.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • Wątki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza