ďťż

1568

Lemur zaprasza


KISIEL TRUSKAWKOWY 1 - Deser : Wirtualna Kuchnia Polska














Kisiel truskawkowy 1
1/2 kg truskawek,
3 szklanki wody,
2 łyżki mąki ziemniaczanej,
4 łyżki cukru

Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, sparzyć na sicie wrzątkiem. 1/3 całej ilości odłożyć, z reszty ugotować kompot, wkładając owoce do syropu przygotowanego z 2 szklanek wody i cukru. Do wrzącego kompotu dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z pozostałą ilością zimnej wody i zagotować mieszając. Po odstawieniu z ognia dodać świeże owoce i wyłożyć kisiel do salaterek.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • Wątki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza