1918

Lemur zaprasza


ZUPA CYGANSKA - Zupa : Wirtualna Kuchnia Polska














Zupa cygańska
1 i 1/2 l wywaru z ko¶ci i warzyw,
150 ml ¶mietany,
25 dag papryki,
25 dag ziemniaków,
10 dag kiełbasy,
4 dag ketchupu,
10 dag cebuli,
tłuszcz,
zielenina,
2 dag m±ki,
sól, pieprz

Cebule i paprykę oczy¶cić, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, skropić wywarem i dusić do miękko¶ci. Pod koniec duszenia dodać ketchup oraz obran± z osłonki i pokrojon± w paseczki kiełbasę. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać pozostałym wywarem, ugotować, poł±czyć ze ¶mietan± wymieszan± z m±k±, posiekan± zielenin±, przyprawami i pozostałymi składnikami, chwilę pogotować i doprawić do smaku.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza