Lemur zaprasza
ZUPA CYGANSKA - Zupa : Wirtualna Kuchnia Polska Zupa cygańska 1 i 1/2 l wywaru z ko¶ci i warzyw, 150 ml ¶mietany, 25 dag papryki, 25 dag ziemniaków, 10 dag kiełbasy, 4 dag ketchupu, 10 dag cebuli, tłuszcz, zielenina, 2 dag m±ki, sól, pieprz Cebule i paprykę oczy¶cić, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, skropić wywarem i dusić do miękko¶ci. Pod koniec duszenia dodać ketchup oraz obran± z osłonki i pokrojon± w paseczki kiełbasę. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać pozostałym wywarem, ugotować, poł±czyć ze ¶mietan± wymieszan± z m±k±, posiekan± zielenin±, przyprawami i pozostałymi składnikami, chwilę pogotować i doprawić do smaku. From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl> MM |