ďťż

2158

Lemur zaprasza


SOS POMIDOROWY - Sosy : Wirtualna Kuchnia Polska














Sos pomidorowy
300 ml wywaru z kości lub mięsa,
100 ml śmietany,
4 dag ketchupu,
3 dag tłuszczu,
3 dag mąki,
zielenina,
sól, pieprz,
papryka mielona

Koncentrat pomidorowy podsmażyć ciągle mieszając. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić zimnym wywarem szybko mieszając trzepaczką, zagotować i gotować około 10 min na wolnym ogniu często mieszając. Pod koniec gotowania dodać ketchup i śmietanę. Sos połączyć z natką pietruszki, doprawić do smaku. Podawać do potraw mięsnych.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • Wątki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza