2166

Lemur zaprasza

60 dag ryby po oczyszczeniu (szczupaka, sandacza lub karpia)
sok cytrynowy,
sól
pieprz
1 łyżka masła dietetycznego
4 łyżki umytej, posiekanej naci pietruszki

Rybę umyć, ogolić z łusek, sprawić, odkrajać głowę razem ze skrzelami, płetwy i ogon. Oczyszczon± tuszkę umyć, skropić na powierzchni i wewn±trz jamy brzusznej sokiem cytrynowym, natrzeć sol± í pieprzem. Do wnętrza włożyć posiekan± pietruszkę. Przygotowan± rybę posmarować masłem i owin±ć foli± aluminiow±. Ułożyć w brytfannie, wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec. Ryba pod foli± powinna się zrumienić. Czas pieczenia - ok. 50 min. Upieczon± rybę ułożyć na półmisku. Z wierzchu odchylić folię. Podawać z dodatkiem pieczonych ziemniaków lub frytek opiekanych na patelni pokrytej powłok± typu teflon.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza