2733

Lemur zaprasza

20 dkg włoszczyzny
4 dkg tłuszczu
1 dkg grzybów
3 dkg cebuli
35 dkg ziemniaków
3 dkg m±ki
li¶ć bobkowy
sól
ziele angielskie
(ocet do smaku)

Włoszczyznę i grzyby umyć, oczy¶cić, opłukać, ugotować wywar z przyprawami. Obrać ziemniaki, pokrajać w kostkę. Gdy warzywa ugotuj± się, odcedzić wywar, ugotować w nim pokrajane ziemniaki. Połowę włoszczyzny i grzyby pokrajać. Sporz±dzić zasmażkę na cebuli z m±k± silniej zrumienion±, wlać do wrz±cej zupy, mieszaj±c zagotować, dodać pokrajane warzywa i grzyby, sól (i ocet) do smaku.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza