338

Lemur zaprasza

Slonskie jodlo :










Szalot z bialej kapusty











Skladniki:
Kapusta biala,mocno zbita srednia 1 szt.
Boczek wedzony 10 dag.
Cebula srednia 1 szt.
Cukier,sol,pieprz naturalny mielony,ocet.
 
 
Przepis:
Kapuste oczyscic,oplukac i podzielic na cztery czesci.Z kazdej cwiartki usunac glaby,tak aby kapusta nie rozpadla sie w czasie szatkowania.
Szatkowac bardzo drobno,usuwajac rownoczesnie grube czesci lisci.Poszatkowana kapuste ugotowac na polmiekko w lekko osolonej wodzie.W miedzyczasie rozdrobnic cebulke w drobna kosteczke i boczek wedzony w nie mniejsza kostke.Boczek wysmazyc na skwarki.Ugotowana kapuste odcedzic na durszlaku,lekko posolic i po chwili oddusic z soku za pomoca palki drewnianej.Odcisnieta kapuste przelozyc do miski,dodac cukier,skropic octem,dodac cebule i skwarki z boczku bez tluszczu.Calosc wymieszac dokladnie,przyprawic ostatecznie do smaku.Podawac na cieplo lub zimno.Te sama kapuste mozna rowniez przyprawic pieprzem ziolowym w zamian za pieprz naturalny.
 
 
 
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • Wątki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza