996

Lemur zaprasza

Kuchnia z szybkowaru
40 dag fasolki
40 dag pomidorów
40 dag kartofli
2 kostki rosołowe
1 szklanka wody
15 dag boczku wędzonego
2 łyżki siekanej natki pietruszki
sól i pieprz do smaku

Oczyszczone kartofle, fasolkę i pomidory obrane ze skórki (w tym celu zanurzyć je na chwilę we wrz±tku, skórka wtedy łatwo schodzi), pokroić na kawałki, zalać w szybkowarze szklank± wrz±tku, dodać pokruszone kostki rosołowe. Szybkowar zamkn±ć i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar , otworzyć, dodać pokrojony w kostkę i zrumieniony na patelni boczek, wsypać zieleninę, popieprzyć i wymieszać.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza