ďťż

1388

Lemur zaprasza

Kuchnia chińska
25 dag makaronu domowego lub 15 dag spaghetti
6 ugotowanych pieczarek, pokrajanych w plasterki
4 szklanki wywaru l lub rosołu z kury
1 kotlet schabowy
3 łyżki oleju
1 łyżeczka oleju sezamowego lub sojowego
1-2 łyżki sosu sojowego
2 cebule dymki (szczypior)
Przyprawy:
1 łyżeczka sosu sojowego
sól i pieprz
2 łyżeczki oleju

Makaron ugotować. Wywar lub rosół wlać do garnka, postawić na dużym gazie, doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień, trzymać na średnim ogniu. Kostkę odkroić, włożyć do wywaru. Mięso pokrajać w cienkie paseczki, wymieszać z przyprawami. 2 łyżki oleju rozgrzać na patelni, dodać mięso, mieszając smażyć 1 1/2 min na dużym ogniu, włożyć grzyby, zmniejszyć gaz, dusić 2 min na małym ogniu. Przełożyć do miski. Łyżkę oleju wymieszać z makaronem, podgrzewać na patelni na łyżce oleju, trzymać na dużym ogniu przez 30 sek mieszając kilkakrotnie, odstawić. Makaron przełożyć do miseczek lub do głębokich talerzy, pokropić sosem sojowym, na wierzch położyć 1-2 łyżki mięsa z pieczarkami, zalać gorącą zupą, posypać grubo posiekanym szczypiorem. Podawać natychmiast. Proporcje: dla 3-4 osób
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • Wątki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza