Lemur zaprasza
BISZKOPT Z SEREM - Ciasta, ciastka : Wirtualna Kuchnia Polska Biszkopt z serem ciasto: 5 jaj, 15 dag (8 łyżek) cukru, 15 dag (3/4 szklanki) m±ki, cukier waniliowy, tłuszcz i tarta bułka do formy masa serowa: 30 dag twarogu, 2 jaja, 5 dag margaryny, 46 dag (2-3 łyżki) cukru, cukier waniliowy, bakalie Przygotować masę serow±. Ser zemleć. Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem, dodać ser i bakalie, wymieszać. Ubić sztywn± pianę dodać do masy lekko wymieszać. Przygotować biszkopt. Ubić pianę z białek. Stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy, dalej ubijaj±c. Dodać rozm±cone żółtka i przesian± m±kę. Delikatnie wymieszać. Wyłożyć ciasto na wysmarowan± tłuszczem i posypan± tart± bułk± blachę. Na cie¶cie delikatnie ułożyć (łyżeczk±) masę serow±. Piec w umiarkowanie gor±cym piekarniku około 45 min. From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl> MM |