1422

Lemur zaprasza


BISZKOPT Z SEREM - Ciasta, ciastka : Wirtualna Kuchnia Polska














Biszkopt z serem
ciasto:
5 jaj,
15 dag (8 łyżek) cukru,
15 dag (3/4 szklanki) m±ki,
cukier waniliowy,
tłuszcz i tarta bułka do formy

masa serowa:
30 dag twarogu,
2 jaja,
5 dag margaryny,
46 dag (2-3 łyżki) cukru,
cukier waniliowy,
bakalie

Przygotować masę serow±. Ser zemleć. Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem, dodać ser i bakalie, wymieszać. Ubić sztywn± pianę dodać do masy lekko wymieszać. Przygotować biszkopt. Ubić pianę z białek. Stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy, dalej ubijaj±c. Dodać rozm±cone żółtka i przesian± m±kę. Delikatnie wymieszać. Wyłożyć ciasto na wysmarowan± tłuszczem i posypan± tart± bułk± blachę. Na cie¶cie delikatnie ułożyć (łyżeczk±) masę serow±. Piec w umiarkowanie gor±cym piekarniku około 45 min.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza