ďťż

1560

Lemur zaprasza


GRUSZKI PO MEDIOLANSKU - Deser : Wirtualna Kuchnia Polska














Gruszki po mediolańsku
4 gruszki,
3 łyżki posiekanych migdałów,
4 łyżki cukru,
kilka wiśni z alkoholu,
1/4 łyżeczki olejku migdałowego,
1/4 szklanki białego wina

Migdały wymieszać z cukrem (3 łyżki) oraz posiekanymi wiśniami zwilżonymi odrobiną wina. Gruszki obrać, przeciąć na półówki, usunąć gniazda nasienne, napełnić mieszanką migdałowo-wiśniową i ułożyć częścią przeciętą na dół w żaroodpornej misce, polać winem, posypać pozostałym cukrem, skropić olejkiem. Zapiekać 25 min. w piekarniku. Podawać na ciepło lub na zimno.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • Wątki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza