1644

Lemur zaprasza

Kuchnia nikaraguańska
1 i 1/2 szklanki ugotowanego ryżu
1/2 szklanki utartego sera cheddar
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki m±ki
1/3 szklanki mleka
1/2 łyżeczki soli
2 białka ubite na pianę
olej do głębokiego smażenia

1. Dokładnie wymieszać ryż, ser, proszek do pieczenia, m±kę, mleko i sól.
2. Dodać pianę z białek, lekko wymieszać.
3. Krokiety smażyć na silnie rozgrzanym oleju przez 2-3 min., na jasnozłoty kolor.
4. Podawać z sosem owocowym, borówkami lub powidłami.
Proporcje dla 3-4 osób
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza