1864

Lemur zaprasza

Kuchnia chińska
1 szklanka soli
1/4 szklanki czystej wódki lub wytrawnego białego wina
1 łyżka pieprzu syczuańskiego lub grubo zmielonego czarnego pieprzu
10 ¶wieżych kurzych lub kaczych jaj
2 duży słój

Zagotować 5 szklanek wody, wsypać sól, mieszać aż się rozpu¶ci. Dodać wódkę i pieprz, odstawić do wystudzenia. Włożyć jaja do słoja, zalać zalew±, mocno zakręcić wieczko, pozostawić w chłodnym miejscu na 4 tygodnie. Jaja odcedzić, osuszyć, trzymać w lodówce.
Proporcje: dla 10 osób na przek±skę
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza