189

Lemur zaprasza

40 dag m±ki
mleko
25 dag tłuszczu (masła i margaryny ze smalcem)
2/3 proszku spulchniaj±cego
30 dag marmolady
3 żółtka
2 dag cukru z wanili± do posypania
12 dag cukru pudru

Masło z m±k± posiekać, dodać proszek i cukier, wymieszać, dodać pozostałe składniki, zagnie¶ć ciasto. Połowę ciasta rozwałkować na placek 1/2 palca grubo¶ci, wyłożyć na blachę, posmarować marmolad±. Drug± połowę ciasta zetrzeć na tarce o dużych okach, przesuwaj±c nad plackiem tak, aby kruszonka spadaj±c, równomiernie pokryła cał± powierzchnię. Ciasto upiec na kolor złoty, oprószyć lekko cukrem, a gdy trochę przestygnie, krajać prostok±tne kawałki (3 X 7 cm).
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza