1934

Lemur zaprasza

15 dag gotowanej
smażonej lub pieczonej ryby
2 ziemniaki
2 marchwie
1 pietruszka
mały seler
ćwiartka białej kapusty
kwaszony ogórek
burak ćwikłowy
pół szklanki drobnej białej fasoli
1/3 szklanki oleju
3 łyżki octu winnego
cukier
sól

Marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki, buraczek i fasolę ugotować. Kapustę drobno poszatkować, posypać sol±, wybić tłuczkiem, skropić 2 łyżkami octu winnego i postawić w chłodnym miejscu na 30 min. Ugotowane warzywa obrać i pokrajać w drobn± kostkę, w ten sam sposób rozdrobnić rybę i obrany kwaszony ogórek. Wszystkie składniki wymieszać. Z oleju, odrobiny cukru i soli sporz±dzić sos, polać nim przygotowan± sałatkę, przybrać marynowanymi grzybkami, talarkami jajek na twardo i posiekan± zielenin±.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza