2040

Lemur zaprasza


KARP W PIWIE 2 - Ryby : Wirtualna Kuchnia Polska














Karp w piwie 2
135 dag karpia,
1 dag m±ki,
15 dag masła,
8 dag cebuli,
5 dag selera,
6 dag pietruszki,
10 dag pieczarek,
1/5 l piwa jasnego,
sól, pieprz

Karpia filetować, wyporcjować, posolić, oprószyć m±k±, sol±, pieprzem, obsmażyć na czę¶ci masła. Warzywa pokroić w paski, poddusić na reszcie masła do miękko¶ci. Zalać je piwem. Do warzyw włożyć porcje usmażonego karpia i razem dusić ok. 15 min. Podawać z ziemniakami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza