241

Lemur zaprasza

Kuchnia z szybkowaru
2 paczki petiberów lub kilka kromek czerstwego ciasta drożdżowego bez skórki
3 szklanki mleka (może być w proszku)
3 łyżki cukru
4 jaja
kilka łyżek wi¶ni os±czonych z konfitury
2 łyżki rumu
masło i tarta buła do formy

Zagotować mleko z cukrem, zanurzyć w nim petibery zmiksować, dodaj±c jaja. Wymieszać z wi¶niami i rumem. Wlać do wysmarowanej masłem i wysypanej tart± bułk± formy budyniowej (lub innego zastępczego naczynia) przykryć listkiem białego papieru, a następnie pokrywk±. Wstawić do szybkowaru do którego wlać 2 szklanki wody (forma budyniowa na podstawce). Zamkn±ć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego. Z formy budyniowej wyjmować suflet po całkowitym ostygnięciu. Podawać mocno oziębiony, przybrany dowolnym dżemem.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza