Lemur zaprasza
Kuchnia z szybkowaru 2 paczki petiberów lub kilka kromek czerstwego ciasta drożdżowego bez skórki 3 szklanki mleka (może być w proszku) 3 łyżki cukru 4 jaja kilka łyżek wi¶ni os±czonych z konfitury 2 łyżki rumu masło i tarta buła do formy Zagotować mleko z cukrem, zanurzyć w nim petibery zmiksować, dodaj±c jaja. Wymieszać z wi¶niami i rumem. Wlać do wysmarowanej masłem i wysypanej tart± bułk± formy budyniowej (lub innego zastępczego naczynia) przykryć listkiem białego papieru, a następnie pokrywk±. Wstawić do szybkowaru do którego wlać 2 szklanki wody (forma budyniowa na podstawce). Zamkn±ć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego. Z formy budyniowej wyjmować suflet po całkowitym ostygnięciu. Podawać mocno oziębiony, przybrany dowolnym dżemem. |