2517

Lemur zaprasza

Kuchnia chińska
1/2 szklanki oleju jadalnego
15 dkg polędwicy wołowej lub zrazówki
2 ¶rednie cebule pokrajane w piórka

Marynata:
szczypta soli pieprzu
białego wina (dowolnie)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 małe jajo roztrzepane
1 i 1/2 i m±ki ziemniaczanej
1 łyżka oleju

Sos:
1 1/2 łyżki sosu sojowego lub 1/2 łyżki przyprawy maggi i 1 łyżka wody
1 łyżka białego wytrawnego wina (dowolnie)
łyżeczka cukru
2/3 łyżeczki glutasoli (dowolnie)
1/2 łyżeczki m±ki ziemniaczanej
1/2 szklanki rosołu lob wody

1. Mięso (czę¶ciowo zamrożone) pokrajane na bardzo cienkie paseczki.
2. Poł±czyć sól, pieprz, wino, proszek do pieczenia, glutasól i jajo, wszystko dokładnie wymieszać z mięsem. Dodać m±kę, wlać olej, dokładnie wymieszać.
3. Przygotować sos, odstawić.
4. Cebulę smażyć na mocno rozgrzanym oleju przez 2 min., nie dopuszczaj±c do zrumienienia.
5. Dodać mięso, smażyć przez 2 min.
6. Przygotowany sos wlać do mięsa; gotować aż zgęstnieje, stale mieszaj±c.
7. Podawać natychmiast z ryżem ugotowanym na sypko lub chińskimi bułeczkami gotowanymi na parze MAN-TOU.
Proporcje dla 2 - 3 osób
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza