ďťż

2679

Lemur zaprasza

Kuchnia RPA
1 i 1/2 łyżki masła
1/4 kg wołowiny bez kości pokrajanej w małą kostkę
2 średnie posiekane cebule
4 szklanki wody
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka przyprawy curry lub garam masala
1 listek laurowy
2 średnie ziemniaki pokrajane w plasterki
1 łyżeczka octu

1. Mięso i cebulę włożyć do rondla z rozgrzanym masłem, smaży na małym ogniu do zrumienienia, często mieszając.
2. Wlać wodę, dodać sól, listek laurowy, gotować na małym ogniu przez 45 min.
3. Dodać ziemniaki, ocet i curry lub gram masła, gotować dalej przez 30 min.
4. Wyjąć listek laurowy, podawać na gorąco w głębokich talerzach.
Proporcje dla 3-4 osób
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • Wątki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza