ďťż

2712

Lemur zaprasza

(25 dkg kości)
3 dkg mąki
25 dkg włoszczyzny
1 szklanka śmietany
50 dkg kalafiora
sól
4 dkg masła
1 łyżeczka cukru

Włoszczyznę i kości opłukać, oczyścić, ugotować wywar. Kalafior opłukać, obrać z liści, podzielić na cząstki, głąb oczyszczony ze zdrewniałych części Śpokrajać w paseczki. Gdy warzywa ugotują się, odcedzić wywar, ugotować w nim kalafior. Sporządzić lekko zrumienioną zasmażkę, wlać do wrzącego wywaru mieszając gotować, dodać śmietanę i sól do smaku. Podawać z grysikiem, lanym ciastem lub groszkiem ptysiowym, grzankami.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • Wątki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza