2908

Lemur zaprasza

Karp (ok.1 kg)
2 jajka, bułka (kajzerka)
2 dag m±ki ziemniaczanej
2 dag kaszy manny
łyżka masła
1 cebula
nać pietruszki
porcja włoszczyzny
listek laurowy
sól
pieprz

Karpia oczy¶cić sfiletować i z głowy, odrzuconych o¶ci, łusek i płetw zalanych 2 I wody gotować wywar przez 1 godz. Po tym czasie dodać obrane jarzyny, listek laurowy i gotować jeszcze ok.1 godz. Filety rybne, cebulę oraz namoczon± w mleku bułkę (po odci¶nięciu) przepu¶cić przez maszynkę, dodać masło, m±kę ziemniaczan± mannę, drobno posiekan± natkę, białka i odrobinę soli. Masę dobrze wyrobić i formować z niej pulpety. Gotować je w przecedzonym wywarze. Zupę "zaci±gn±ć" rozkłóconymi żółtkami i dodać pokrajan± w talarki marchew.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza