2969

Lemur zaprasza

Kuchnia z szybkowaru
1 szklanka grochu w połówkach,
szczypta tymianku lub macierzanki,
10 dag wędzonego boczku,
1 I wody,
1 szklanka mleka (lub 3 łyżki mleka w proszku rozpuszczonego w szklance wody);
sól i pieprz do smaku

Podrumienić w szybkowarze pokrojony boczek, wlać wodę, wsypać groch, szczyptę pieprzu, soli i tymianku. Zamkn±ć szybkowar i ogrzewać 27 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, dodać po trochu mleko i gotować jeszcze 3 minuty bez przykrycia.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza