394

Lemur zaprasza

Slonskie jodlo :




Likier jajeczny z maslem











 

Skladniki:

Maslo 12 dag.
Cukier puder 15 dag.
Zoltka 6 szt.
Wodka czysta 1/2 litra



 
Przepis:

Cukier puder przesiac przez sito,a ewentualne zbrylenia rozetrzec na proszek.Maslo utrzec z cukrem pudrem na jednolita mase,dodajac po jednym zoltku w trakcie ucierania.Gdy masa bedzie puszysta,wowczas nie przerywajac ucierania,topniowo nalezy wlewac alkohol.Gdy caly bedzie juz wlany ucierac jeszcze przez chwile,po czym przelac do czystych butelek i szczelnie zakorkowac.
Pozostawic na kilka dni przed spozyciem w chlodnym miejscu.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • Wątki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza