ďťż
Lemur zaprasza
Kuchnia włoska 4 duże cebule 120 g mielonej wołowiny 20 g masła 60 g tartego parmezanu 1 jajko 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki tartej bułki sól pieprz Na wpół ugotowane w posolonej wodzie cebule przeciąć wzdłuż na połówki. Z połówek wydrążyć 2/3 miąższu, posiekać go i wymieszać z mielonym mięsem, wcześniej zrumienionym na maśle. Do tak przygotowanej masy dodać sól, pieprz, parmezan, pietruszkę, jajko i wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Uzyskanym w ten sposób nadzieniem wypełnić połówki cebul, ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, pokryć płatkami masła, przyprawić solą i posypać tartą bułką. Zapiekać w piekarniku w temperaturze 150oC przez 20 minut. Podawać na gorąco. |