Lemur zaprasza
GRUSZKI PO MEDIOLANSKU - Deser : Wirtualna Kuchnia Polska Gruszki po mediolańsku 4 gruszki, 3 łyżki posiekanych migdałów, 4 łyżki cukru, kilka wi¶ni z alkoholu, 1/4 łyżeczki olejku migdałowego, 1/4 szklanki białego wina Migdały wymieszać z cukrem (3 łyżki) oraz posiekanymi wi¶niami zwilżonymi odrobin± wina. Gruszki obrać, przeci±ć na półówki, usun±ć gniazda nasienne, napełnić mieszank± migdałowo-wi¶niow± i ułożyć czę¶ci± przecięt± na dół w żaroodpornej misce, polać winem, posypać pozostałym cukrem, skropić olejkiem. Zapiekać 25 min. w piekarniku. Podawać na ciepło lub na zimno. From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl> MM |