1560

Lemur zaprasza


GRUSZKI PO MEDIOLANSKU - Deser : Wirtualna Kuchnia Polska














Gruszki po mediolańsku
4 gruszki,
3 łyżki posiekanych migdałów,
4 łyżki cukru,
kilka wi¶ni z alkoholu,
1/4 łyżeczki olejku migdałowego,
1/4 szklanki białego wina

Migdały wymieszać z cukrem (3 łyżki) oraz posiekanymi wi¶niami zwilżonymi odrobin± wina. Gruszki obrać, przeci±ć na półówki, usun±ć gniazda nasienne, napełnić mieszank± migdałowo-wi¶niow± i ułożyć czę¶ci± przecięt± na dół w żaroodpornej misce, polać winem, posypać pozostałym cukrem, skropić olejkiem. Zapiekać 25 min. w piekarniku. Podawać na ciepło lub na zimno.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza