Lemur zaprasza
Kuchnia z szybkowaru 70 dag wołowiny bez ko¶ci 6 dag tłuszczu 1 duża cebula 1 łyżka m±ki 3 dag grzybów suszonych sól do smaku 2 szklanki wody Zalać grzyby 2 szklankami wody na kilka godzin. Mięso obrać dokładnie z błon, usun±ć ¶cięgna, pobić tłuczkiem. Obsypać dookoła m±k± i sol±, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Włożyć oczyszczon± i pokrojon± cebulę i też podrumienić. Namoczone uprzednio grzyby pokroić w paski i wraz z wod±, w której się moczyły, dodać do mięsa. Zamkn±ć szybkowar i ogrzewać 50 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić sos resztk± m±ki. Podawać pieczeń pokrojon± na plastry, polan± sosem z grzybami. |