2639

Lemur zaprasza

Kuchnia z szybkowaru
70 dag wołowiny bez ko¶ci
6 dag tłuszczu
1 duża cebula
1 łyżka m±ki
3 dag grzybów suszonych
sól do smaku
2 szklanki wody

Zalać grzyby 2 szklankami wody na kilka godzin. Mięso obrać dokładnie z błon, usun±ć ¶cięgna, pobić tłuczkiem. Obsypać dookoła m±k± i sol±, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Włożyć oczyszczon± i pokrojon± cebulę i też podrumienić. Namoczone uprzednio grzyby pokroić w paski i wraz z wod±, w której się moczyły, dodać do mięsa. Zamkn±ć szybkowar i ogrzewać 50 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić sos resztk± m±ki. Podawać pieczeń pokrojon± na plastry, polan± sosem z grzybami.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza