1137

Lemur zaprasza

14-16 kalarep,
2 szklanki rosołu z kostki lub wywaru z jarzyn,
6 łyżek masła,
łyżka m±ki,
szklanka ryżu lub kaszy jaglanej,
5 jaj,
łyżka tartej bułki,
zielenina,
cukier,
sól

Kalarepy obrać, wydr±żyć ¶rodki i sparzyć wrz±tkiem. Rozbić jaja, oddzielić żółtka od białek. Przygotować nadzienie. Ryż lub kaszę ugotować na sypko, z białek ubić pianę. Masło utrzeć, dodawać po jednym żółtku, wymieszać z pian± ubit± z białek, tart± bułk± i delikatnie poł±czyć z ryżem. Dodać dużo siekanej zieleniny, trochę soli. Kalarepy napełnić nadzieniem, poukładać w garnku, podlać rosołem i udusić do miękko¶ci. Przygotować zasmażkę z łyżki masła i m±ki, dodać trochę karmelu dla koloru, osolić i osłodzić do smaku. Następnie zagotować. Podawać potrawę posypan± zielenin±.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza