1569

Lemur zaprasza

40 dag kaszy jaglanej,
2 szklanki mleka,
łyżka masła,
3 jaja,
25 dag m±ki,
1,5 łyżki m±ki ziemniaczanej,
nać pietruszki,
sól,
cukier

Kaszę jaglan± sparzyć wrz±tkiem, ods±czyć i zalać gor±cym mlekiem. Przykryć i uprużyć w piekarniku. Następnie ostudzić, zemleć w maszynce, wbić jaja, dodać m±kę, masło i dodatki. Z przygotowanego ciasta zrobić wałek, poci±ć nożem kopytka i wrzucać je do wrz±cej osolonej wady. Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym i z surówkami.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza