1705

Lemur zaprasza


GULASZ PO BIESZCZADZKU - Mieso (rozne) : Wirtualna Kuchnia Polska














Gulasz po bieszczadzku
75 dag baraniny lub wieprzowiny z ko¶ci±,
25 dag cebuli,
15 dag ¶liwek suszonych,
1/4 l wina białego wytrawnego,
1/2 cytryny,
3 dag oleju,
4 dag masła,
3 dag m±ki,
1/2 l wody,
sól, pieprz,
papryka w proszku,
gałka muszkatołowa

Z mięsa usun±ć ko¶ci, pokroić w kostkę, oprószyć sol±, pieprzem, papryk± i m±k±, a następnie obsmażyć z cebul± pokrojon± w kostkę w mieszance oleju i masła. ¦liwki wydrylować i namoczyć w połowie wina. Obsmażone mięso przełożyć do rondla, podlać wod±, dodać pozostałe wino, sok z cytryny, start± skórkę z cytryny, 3 ¶liwki i dusić do miękko¶ci. Gdy mięso będzie miękkie, dodać ¶liwki wraz z winem i zagotować. Posypać gałk± muszkatołow±.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza