Lemur zaprasza
GULASZ PO BIESZCZADZKU - Mieso (rozne) : Wirtualna Kuchnia Polska Gulasz po bieszczadzku 75 dag baraniny lub wieprzowiny z ko¶ci±, 25 dag cebuli, 15 dag ¶liwek suszonych, 1/4 l wina białego wytrawnego, 1/2 cytryny, 3 dag oleju, 4 dag masła, 3 dag m±ki, 1/2 l wody, sól, pieprz, papryka w proszku, gałka muszkatołowa Z mięsa usun±ć ko¶ci, pokroić w kostkę, oprószyć sol±, pieprzem, papryk± i m±k±, a następnie obsmażyć z cebul± pokrojon± w kostkę w mieszance oleju i masła. ¦liwki wydrylować i namoczyć w połowie wina. Obsmażone mięso przełożyć do rondla, podlać wod±, dodać pozostałe wino, sok z cytryny, start± skórkę z cytryny, 3 ¶liwki i dusić do miękko¶ci. Gdy mięso będzie miękkie, dodać ¶liwki wraz z winem i zagotować. Posypać gałk± muszkatołow±. From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl> MM |