X
ďťż

1766

Lemur zaprasza


KURCZE Z PRODIZA - Mieso: Drob : Wirtualna Kuchnia Polska














Kurcze z prodiża
2 kurczaki,
sól,
łyżka mąki,
jajko,
łyżka mleka,
2-3 łyżki tartej bułki,
2 łyżki masła lub margaryny

Bardzo młode kurczaki po oczyszczeniu przekroić na połowy, osolić. półówki kurczaków otoczyć w mące, umoczyć w rozbitym z mlekiem jajku a następnie otoczyć w tartej bułce. Na deseczce przycisnąć każdą półówkę ręką, aby przylepiła się dobrze warstwa panierunku. Ułożyć kurczaki w wysmarowanym tłuszczem prodiżu, na wierzchu na każdej półówce położyć po kawałeczku tłuszczu i upiec. Podawać z ziemniakami i mizerią.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • Wątki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza