1766

Lemur zaprasza


KURCZE Z PRODIZA - Mieso: Drob : Wirtualna Kuchnia Polska














Kurcze z prodiża
2 kurczaki,
sól,
łyżka m±ki,
jajko,
łyżka mleka,
2-3 łyżki tartej bułki,
2 łyżki masła lub margaryny

Bardzo młode kurczaki po oczyszczeniu przekroić na połowy, osolić. półówki kurczaków otoczyć w m±ce, umoczyć w rozbitym z mlekiem jajku a następnie otoczyć w tartej bułce. Na deseczce przycisn±ć każd± półówkę ręk±, aby przylepiła się dobrze warstwa panierunku. Ułożyć kurczaki w wysmarowanym tłuszczem prodiżu, na wierzchu na każdej półówce położyć po kawałeczku tłuszczu i upiec. Podawać z ziemniakami i mizeri±.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza