2091

Lemur zaprasza

Kuchnia z szybkowaru
50 dag surowych tuszek kalmarów
0,5 szklanki oleju sojowego
1 pęczek szczypiorku
1 płaska łyżeczka imbiru
2 łyżki sosu sojowego lub
zastępczo
trochę maggi
1 płaska łyżka m±ki kartoflanej; sól do smaku
woda
można też dodać 2 łyżki wytrawnego sherry

Kalmary sparzyć, oczy¶cić ze skóry, umyć, pokroić na małe kawałki. Dobrze rozgrzać w szybkowarze olej, usmażyć na nim kalmary, dodać sól, szczypiorek, drobno zmielony imbir oraz ewentualnie sherry. Wlać tyle wody, by pokryła kalmary. Zamkn±ć szybkowar i ogrzewać 10-15 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, zagę¶cić sos m±k± kartoflan± rozmieszan± z dwiema łyżkami zimnej wody.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza