ďťż

2256

Lemur zaprasza


SUROWKA Z CEBULI I KWASZONYCH OGORKOW - Salatki i surowki : Wirtualna Kuchnia Polska














Surówka z cebuli i kwaszonych ogórków
2-3 cebule,
2 kwaszone ogórki,
łyżeczka musztardy,
2-3 łyżki oleju,
sól,
koperek

Drobne cebule po obraniu i umyciu, kroić najpierw na połowy, a następnie każdą polówkę w poprzek, w cienkie krążki. Tak rozdrobnioną zanurzyć na cedzaku we wrzącej wodzie (nie dłużej niż minutę) i po osączeniu wykładać do salaterki. Obrany ogórek kroić w cienkie krążki i łączyć z cebulą. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz olejem wymieszanym z musztardą, posypać koprem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • Wątki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza