ďťż
Lemur zaprasza
Kuchnia z szybkowaru 80 dag schabu 4 dag smalcu 0,5 szklanki białego wina wytrawnego (w zastępstwie można dać tyleż wody z octem winnym) 0,5 szklanki wody 3 spore cebule 10 dag rodzynków 3 dag łuskanych orzechów włoskich 0,5 łyżeczki szałwi sól i pieprz do smaku Wyciąć ze schabu kość, schab obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze smalcu, oprószyć pieprzem, solą i szałwią, obłożyć pokrojoną w talarki cebulą. Włożyć rodzynki, wlać wodę i wino. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 0 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Upieczony schab posypać posiekanymi drobno orzechami. Sos, jeśli trzeba, doprawić solą i pieprzem. |