ďťż
Lemur zaprasza
SERNIK Z BUDYNIEM - Ciasta, ciastka : Wirtualna Kuchnia Polska Sernik z budyniem CIASTO : 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, pół kostki miękkiej margaryny, pół szklanki cukru, 2 jaja, żółto. MASA BUDYNIOWA : litr mleka, 3 budynie czekoladowe. MASA SEROWA : pół kostki miękkiej margaryny, pół szklanki cukru, 4 serki waniliowe, 3 jaja, białko, budyń śmietankowy; polewa czekoladowa, wiórki kokosowe. Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć je na prostokątną blaszkę. Ugotować budynie czekoladowe, gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem i stale ucierając dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy,wymieszać. Na końcu lekko mieszając połączyć z pianą z 4 białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawić na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st.C Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami. MM |