NALEWKA PASIKONIK

Lemur zaprasza

<- Nalewka
"Janeczka"
Lista
potraw z grupy: Domowy wyrób wódek
Nalewka "Wisielec"
->

Nalewka "Pasikonik"1 szklanka miodu1
szklanka cukru1 łyżka suszonego kwiatu róży1 łyżka posiekanej zielonej
ruty1 łyżka posiekanej zielonej miętykawałek kory cynamonu1/2 gałki
muszkatołowej10 goĽdzikówkawałek imbiru2l wódkiZioła i
przyprawy zalać szklank± wody i zagotować pod przykryciem ok. 20 min.Miód
rozpu¶cić w osobnym rondelku.Wywar ziołowy przecedzić, wymieszać z miodem i
zalać wódk±.Naczynie szczelnie przykryć i dobrze podgrzać, lecznie
gotować.Kiedy ostygnie, przelać do dużego słoja i zostawić, aby się dobrze
ustała.Po upływie kilku dni zlać przy pomocy rurki do butelek, szczelnie
zakorkować i pozostawić w chłodnym pomieszczeniu.Nabiera smaku dopiero po
kilku miesi±cach, ale może stać dłużej (w co nie wierzę).From:
slavek_s@usa.net (Slav)

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza