1930

Lemur zaprasza


ZUPA JABLKOWA 2 - Zupa : Wirtualna Kuchnia Polska














Zupa jabłkowa 2
150g jabłek,
350 ml wody,
40g cukru,
5g m±ki ziemniaczanej,
30g ¶mietany

Zagotować wodę. Jabłka umyć, podzielić na ćwiartki, usun±ć ogonek i pozostało¶ci kielicha, wrzucić do wrz±cej wody, rozgotować pod przykryciem. Z m±ki i wody sporz±dzić zawiesinę. Przetrzeć jabłka przelewaj±c wywarem, zagotować, zestawić z płyty. Wlać zawiesinę m±ki mieszaj±c, postawić ponownie na płycie, zagotować . Do ¶mietany wlać kilka łyżek gor±cej zupy stale mieszaj±c. Po dokładnym rozcieńczeniu ¶mietany wlać ja do zupy i zamieszać. Doprawić potrawę do smaku.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza