Lemur zaprasza
ZUPA JABLKOWA 2 - Zupa : Wirtualna Kuchnia Polska Zupa jabłkowa 2 150g jabłek, 350 ml wody, 40g cukru, 5g m±ki ziemniaczanej, 30g ¶mietany Zagotować wodę. Jabłka umyć, podzielić na ćwiartki, usun±ć ogonek i pozostało¶ci kielicha, wrzucić do wrz±cej wody, rozgotować pod przykryciem. Z m±ki i wody sporz±dzić zawiesinę. Przetrzeć jabłka przelewaj±c wywarem, zagotować, zestawić z płyty. Wlać zawiesinę m±ki mieszaj±c, postawić ponownie na płycie, zagotować . Do ¶mietany wlać kilka łyżek gor±cej zupy stale mieszaj±c. Po dokładnym rozcieńczeniu ¶mietany wlać ja do zupy i zamieszać. Doprawić potrawę do smaku. From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl> MM |