1392

Lemur zaprasza


SZYSZKI DROZDZOWE Z SEREM - Ciasta, ciastka : Wirtualna Kuchnia Polska














Szyszki drożdżowe z serem
30 dag (1 1/2 szklanki) m±ki krupczatki,
6 dag (3 łyżki) cukru,
1/2 szklanki mleka
3 dag drożdży,
6 dag margaryny,
2 jaja
2 żółtka,
30 dag zmielonego twarogu,
sól,
otarta skórka z cytryny,
50 dag tłuszczu do smażenia,
cukier puder i cukier waniliowy do posypania

Drożdże rozetrzeć z 2 łyżeczkami cukru, rozprowadzić mlekiem, wymieszać z 34 łyżkami m±ki i pozostawić do wyro¶nięcia. Margarynę utrzeć, dodać cukier, jaja, żółtka, twaróg, wyro¶nięty rozczyn, sól i m±kę. Wyrobić gładkie ciasto, przykryć i pozostawić do wyro¶nięcia. Z ciasta odrywać równe kawałki, formować podłużne bułeczki (szyszki) i pozostawić. Podro¶nięte wkładać do gor±cego tłuszczu i smażyć tak jak p±czki. Posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza