Lemur zaprasza
Kuchnia z szybkowaru 80 dag schabu 4 duże kiszone jabłka 2 łyżki tłuszczu 1 łyżeczka kminku 1 z±bek czosnku 1 szklanka wody 1 płaska łyżka przyprawy "Vegeta" 1 łyżka rodzynków sól i pieprz do smaku Obci±ć ko¶ć kręgosłupa, natrzeć schab sol±, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Rozgrzać tłuszcz w szybkowarze, obrumienić na nim schab, posypać kminkiem i obłożyć utartymi na tarce do jarzyn jabłkami kiszonymi. Wrzucić rodzynki, wlać wodę, wsypać przyprawę. Zamkn±ć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego. Podawać pokrojony na porcje, na każdym kawałku położyć łyżkę masy jabłkowej. |