Lemur zaprasza
Kuchnia chińska 25 dag zmielonej ¶rednio tłustej wieprzowiny 3-4 łyżki bardzo drobno posiekanych orzechów włoskich lub migdałów posiekanych do wielko¶ci ziarnek ryżu (bez łupinek) 2 łyżeczki m±ki ziemniaczanej rozprowadzonej łyżk± wody 1 jajko 1 1/2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka wytrawnego białego wina lub czystej wódki 1 łyżka drobno posiekanej cebuli 2 plasterki ¶wieżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku 1/4 łyżeczki pieprzu olej do głębokiego smażenia Mięso wymieszać z m±k± ziemniaczan± rozprowadzon± wod±, jajkiem, sosem sojowym, sol±, alkoholem, cebul±, posiekanym imbirem i pieprzem. Mieszać jak w przepisie: “Smażone kulki mięsne”. Z masy mięsnej formować kulki wielko¶ci orzecha włoskiego, obtoczyć w orzechach. Olej rozgrzać sprawdzić temperaturę, włożyć kulki, smażyć na ciemnozłoty kolor. Podawać natychmiast. Proporcje: dla 4-6 osób |