2504

Lemur zaprasza

Kuchnia chińska
25 dag zmielonej ¶rednio tłustej wieprzowiny
3-4 łyżki bardzo drobno posiekanych orzechów włoskich lub migdałów posiekanych do wielko¶ci ziarnek ryżu (bez łupinek)
2 łyżeczki m±ki ziemniaczanej rozprowadzonej łyżk± wody
1 jajko
1 1/2 łyżki sosu sojowego
1/2 łyżeczki soli
1 łyżka wytrawnego białego wina lub czystej wódki
1 łyżka drobno posiekanej cebuli
2 plasterki ¶wieżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
1/4 łyżeczki pieprzu
olej do głębokiego smażenia

Mięso wymieszać z m±k± ziemniaczan± rozprowadzon± wod±, jajkiem, sosem sojowym, sol±, alkoholem, cebul±, posiekanym imbirem i pieprzem. Mieszać jak w przepisie: “Smażone kulki mięsne”. Z masy mięsnej formować kulki wielko¶ci orzecha włoskiego, obtoczyć w orzechach. Olej rozgrzać sprawdzić temperaturę, włożyć kulki, smażyć na ciemnozłoty kolor. Podawać natychmiast. Proporcje: dla 4-6 osób
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza