396

Lemur zaprasza

Kuchnia węgierska
750 g ¶liwek
300 g cukru w kostkach
1/2 I spirytusu
3/4 I mleka
1/2 I wody

¦liwki umyć, ods±czyć i razem z pestkami utłuc w moĽdzierzu. Włożyć do szklanego naczynia, zalać spirytusem, przegotowan±, ochłodzon± wod± i dodać kostki cukru. Odstawić na 2 tygodnie. Nie trzymać w zimnie. Potem dodać mleko (nie gotowane) i znowu odstawić na 2 tygodnie. Teraz jednak trzymać w zimnie i często potrz±sać. Po 4 tygodniach odfiltrować, przelać do butelek i dobrze zakorkować.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza