Lemur zaprasza
TORT Z JABLEK - Ciasta, ciastka : Wirtualna Kuchnia Polska Tort z jabłek SKŁADNIKI: * 8 małych jabłek * 15 dkg masła * 15 dkg cukru * 20 dkg m±ki * 3 jajka * łyżeczka proszku do pieczenia * łyżeczka cynymonu * rodzynki, dżem morelowy PRZYGOTOWANIE: * Masło utrzeć z cukrem. * M±kę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. * Do masła dodawać na przemian po jednym jajku i m±kę. * Wszystko dobrze wymieszać. * Formę wysmarować tłuszczem i włożyć do niej ciasto. * Jabłka obrać ze skóry. Delikatnie wydr±żyć ¶rodek. * ¦rodek jabłka napełnić dżemem morelowym wymieszanym z rodzynkami. * Wypełnione jabłka wyłożyć na cia¶cie. Na wierzchu położyć masło. * Piec w piekarniku ok. godziny. * Posypać cukrem pudrem. MM |